Blogu' lu' Confluentze ;)

septembrie 1, 2009

Paşi pe depresii

Filed under: comentarii — Emil Mariş @ 15:03

O vreme nătângă, enervantă şi confuză veghează peste oraş. Şi sumbră, totodata. Îşi permite: nimeni nu-i face reguli, iar protestele mormăite-n surdină de beneficiari, o lasă rece. Nu-i deranjează orgoliu. Dar de ce ”…şi funerar veşmânt”? Asta nu pricep.
Aşa cum n-am priceput,din prima,ce vroia să zică Bacovia în al lui ”Plumb”. Mă rog, acest lucru m-a afectat cu ocazia unei mohorâte teze. Dar la moment, nedumerirea nu-mi afectează vreo medie. Ci doar lipsa de pricepere din cap. De jur-împrejurul meu şi-n oricare altă direcţie posibilă, numai veşmânt funebru. Purtat c-o solemnitate mută şi aproape indiferentă. De ei şi ele, domni sau doamne, domnişori sau domniţe. Chiar nu pricep de ce atâta sobrietate-n textila zilnică?? Atâta lipsă de nuanţă poate cauza dependenţă de blazare si de lipsă chef de viaţă. Şi dă senzaţia că păşim pe depresii. Pare că e un complot premeditat şi bine organizat la adresa celebrului îndemn: speră! speranţa nu moare niciodată. Nici măcar ”bujori-în-obrăjori” nu se mai intuiesc pe feţele şterse, aproape lipsite de expresie. Corect, gusturile nu se discută. Dar se poate discuta despre lipsa lor, despre indecizia-n pastel şi-n dorinţa de a da culoare fiecărei zile. Măcar de dragul speranţei care trebuie lasată să trăiască. Fără a-i duce ”şi flori de plumb…”. Pare că-i suficient ”…funerar veştmânt” ce-o-mbracă.

Reclame

2 comentarii »

 1. Dimineata in carier.
  Nici de oameni saraci,nici de oameni bogati,cartier cenusiu de toamna.E 8 si inca nu s-au golit parcarile de masini.Nu e pentru ca noi,romanii am lasat lenea si mergem la munca pe jos sau cu bicicleta.Nu mai avem unde sa mergem.
  Stiu ca vreo cativa vecini privesc din spatele perdelelor cu invidie tipul de la „Salubritate” care falfaie alene un maturoi pe langa gunoaiefar sa le deranjeze. Deh….are de munca!
  Ce cartier sobru aveam acum cativa ani!Garduri vii,copaci,rar gaseai cate un magazin pe la parteruri.E…acum avem garaje,piata si multe,multe baruri si sedii de banci.De piata nu zic nimic….e noua.Doar ca sunt mai multi comercianti decat cei care isi permit sa mai cumpere.Au pus si pubele noi dar se pare ca sunt prea noi si le e jena sa depoziteze gunoiul in el….il pun alaturi.Avem si parc cu lac in cartier.Asa s-a gasit solutie pentru cei care locuiesc la case si mai au cate o vacuta,un porc.Acum au unde sa arunce gunoiul de grajd si de casa.In lac.
  Pare un cartier linistit;nu facem niciodata scandal ca platim o apa prea neagra sa poata fi folosita,cumparam de la vecinul care are magazin in bloc si ne e jena sa-i spunem ca painea e veche si smantana a expirat ieri(ehe….ca daca tot iei pe datorie,,),preferam sa nu dormim sambetele cu manele la maxim in restaurantul din colt decat sa sticam nuntile oamenilor.
  Caut culoare in imprejurimi si oameni.Ai dreptate….nu gasesc decat pe panaurile publicitare agatate sleampat pe magazine,sedii de banci,pe stalpi.

  Comentariu de perlagri — septembrie 7, 2009 @ 08:49 | Răspunde

 2. deci, inteleg ca facem un vals cu pasi pe depresii, in doi. Ma bucur ca mai gandeste si simte cineva in Romania mioritica…

  Comentariu de Emil Mariş — septembrie 7, 2009 @ 14:51 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: