Blogu' lu' Confluentze ;)

septembrie 1, 2009

Lanţul slăbiciunilor

Filed under: comentarii — Emil Mariş @ 15:08

În general, lume-i sensibilă la multe chestii. Inclusiv la forme. Nu definesc aici conţinutul, că m-aş risca. Mai sunt anume oameni sensibili şi la conţinut, nu zic nu, chiar dacă numărul lor e mărunt şi calculul dă cu virgulă.

Motiv pentru care, atente la aspect, nişte minţi luminate şi sensibile, au găsit modalitatea de a nu abdica de la regulă. Anume, aceea de a respecta intru totul forma geometrică, ca să-i placă cetăţeanului sensibilos. Boooon…, zis şi făcut. Au croit una bucată proiect măreţ, fără de care nici vorbă să poţi comite vreo forma efectivă, şi-au tras aproape scrumierele şi ceva sonde bine irigate şi au purces. Inclusiv la calcule. În urma cărora a rezultat FORMA!!!! Linie dreaptă se intitulează. Sau, spre vizualizarea deplină, şir indian (depinde cum te uiţi şi de unde priveşti). În care sunt aşezate, nemţeşte si cu simţ de răspundere patriotic….băncile! Nu cele din ”rândul patru”, ci cele din linia intâi de creditare. Înşirate ca rufele la uscat, te îmbie, te cheamă, te ademenesc. Multe, frumos luminate, apetisante, dătătoare de speranţe. Ulterior, de griji, gânduri şi apoi dureri sublime de cap. Şi ca treaba să fie făcută temeinic, sensibilă-nevoie-mare, aceeaşi sau altă minte, a venit repede cu soluţia: musai o farmacie! Ca să nu se cârcotească la adresa interesului civic!. Că are şi logică, pe deasupra spiritului civic: de unde intri, rectiliniu şi uniform în bancă, să-ţi procuri motive de ulterioare migrene, plus dobânda aferentă, mai apoi musai şi fără loc de-mpotrivire, dai buzna-n farmacie. Că nu-i greu deloc: e vecină cu banca, le desparte un perete şi o uşă!! Deci, durerea-i spulberată în regim de algocalmin.
Că efectul e doar provizoriu, ei bine, asta-i direct proporţional cu lungimea şi lăţimea graficului aferent motivului care te-a făcut să purcezi la bancă. Dar, ia, să mai zică cineva că omu’ nu-i sensibilos la forme, bată-le algocalminu’ sau piafenu’!! Şi să mai carcotesti cum că nu există atenţie şi grijă faţă de om în mintea luminată care-a gândit….elaborat proiect şi…forme?? Mai lipsea din ”lanţul slăbiciunilor” serviciul de  pompe-funebre, plus locul cu verdeaţă. Dar, vine ea primăvara cu firul ei de iarbă cu tot şi problema-i rezolvată.  Şi-n formă şi-n conţinut.

Reclame

2 comentarii »

  1. :)Suntem tara bancilor,farmaciilor si carciumilor.
    Pana cand? Pana cand nu vom mai fi tara bolnavilor,alcoolicilor,tara saracilor foarte saraci si a bogatilor foarte bogati.

    Comentariu de perlagri — septembrie 7, 2009 @ 10:57 | Răspunde

  2. suntem tara bolnavilor, alcoolicilor, saracilor-foarte saracilor si nesimtit de bogatilor. paradox mioritic far’ de scapare. cel putin in viatsa noastra.

    Comentariu de Emil Mariş — septembrie 7, 2009 @ 14:44 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: